Skip to main content

Deelnemers

Roby Nerinx en Jurgen Allaert

“Je twijfelt niet, je probeert het eens op training en je bent vertrokken. Wie wil er nog 2 wielen als je het op 1 ook kan? De sfeer, de ervaring, de mensen die je leert kennen en die samen met jou hetzelfde doel hebben, geld inzamelen voor Fenna en alle andere muco-patiënten omdat hun verzorging belangrijk is.” 

Aan het woord zijn Roby en Jurgen, voor wie deze acties een persoonlijke touch hebben. Roby is de zus van Thierry, meter van Fenna, en ondertussen al 17 jaar samen met Jurgen. Ze willen 4 etappes rijden, Jurgen op de eenwieler en Roby als begeleidster op de fiets. Veel tijd om te trainen is er niet, maar ze zijn gemotiveerd en gaan er volledig voor. Ze vinden het belangrijk om dit samen met de familie te kunnen doen, en in het bijzonder met en voor Fenna. 

Als nummer kiezen ze voor ‘Virtual Zone’ van Virtual Zone.

 

 

Arnold Uyttersprot (Frits)

Arnold Uyttersprot, of ook bekend als Frits, is afkomstig uit Halle maar woont sinds een aantal jaren met zijn vrouw en kinderen in Tollembeek. Waar hij nu als ICT-medewerker werkt, was hij vroeger circusdocent en animator. Het eenwieleren is hem dus absoluut niet vreemd. Hij vindt dit geweldig en verkiest zelfs de eenwieler boven de fiets. 

Hij neemt deel aan het project omdat hij zeer moeilijk neen kan zeggen tegen een ‘crazy’ uitdaging. De insteek van een goed doel maakt de motivatie alleen maar groter. Ook in de Vogezen was Frits van de partij. Hij heeft hier enorm van genoten en neemt dan ook heel graag deel aan het nieuwe project. 

Zijn doel? Het volledige traject van Oost naar West uitrijden! 

Favoriete nummer? “Gaz Gaz” van Goran Bregovic

 

Eric Wieme (Bellingen)

Eric Wieme is 53 jaar en kreeg, hoe kan het ook anders, het zotte idee om met éénwieleren te beginnen via Stefan (de Fanne) toegefluisterd.

Na een gemeenschappelijke schooltijd kwamen ze elkaar jaren later terug tegen op een mooie zomerse avond in 2018. Enkele uren en *** later was de beslissing gevallen: Eric deed mee aan ‘Vosges Unicycling 2019 against muco !’ De band met de andere deelnemers heeft Eric gestimuleerd om ook dit jaar opnieuw deel te nemen.

Hij koestert de grote ambitie om individueel voor het volledige traject te gaan, nl. de 5 etappes!

Tijdens het trainen krijgt hij vaak leuke en grappige reacties. Dan denkt hij wel eens bij zichzelf  “Spring maar (eens) achterop bij mij, achter op mijn fiets”.  (Gers Pardoel – Bagagedrager)

 

 

Karo & Kenneth (Machelen-aan-de-Leie (Zulte))

Na haar deelname aan het eerste eenwielerproject van Samen Bewegen Voor Adem in de Vogezen (dixit “fantastische ervaring!”) was het voor Karo snel een uitgemaakte zaak om ook bij UNIcycling 2.0 van de partij te zijn.

Met haar ervaring als ademhalingskinesitherapeut weet Karo zeker wat het is om te leven met mucoviscidose. Samen met haar partner Kenneth – die haar met de fiets zal begeleiden – wil ze op deze manier geld inzamelen en mensen triggeren om meer te weten te komen over deze nog steeds ongeneeslijke ziekte.

Karo en Kenneth zullen deelnemen aan etappes 3, 4 en 5!

Als ideale trainingsmuziek kiezen Karo en Kenneth voor volgende nummers: Fantasy van Mariah Carey en Rock With You van Inner Circle.

 

Team BarTonCock’s (Herne/Herfelingen)

Team BarTonCock’s is samengesteld uit het gezin van Elke (Tondeur) en Filip (Barbé). Samen met dochters Amber, Maite, Jade en ook Loki & haar papa Youri Decock gaan zij de uitdaging aan.

Het was Maite die – tijdens de lockdown – startte met eenwieleren. Via Stefan kwam tijdens één van deze sessies het nieuwe project ter sprake en waarna hij het hele gezin overtuigde om eens deel te nemen aan een eenwielertraining. Zo geschiedde… en wat later was team BarTonCock’s een feit!

 Over één ding zijn ze het volmondig eens: het is fantastisch om hieraan deel te kunnen nemen en een mooi initiatief waar ze graag vele zweetdruppels aan spenderen ????.  

De familie Barbé fietst etappes 3, 4 en 5. Loki en Youri sluiten aan in etappe 4 en 5.

Het ideale trainingsnummer? ‘I will survice’ van Gloria Gaynor!

 

Ralph Eikelenberg

Ralph is afkomstig uit Nederlands Limburg maar woont ondertussen al 18 jaar in België. In 2017 is hij, samen met zijn twee plusdochters, met eenwieleren gestart als een “zomer-vakantieproject”. Hij kreeg de microbe te pakken en is sindsdien blijven rijden, voornamelijk off-road, voor de uitdaging en intensiteit. 

Tijdens een bezoek aan een eenwieler-les van Stefan werd hij geprikkeld door het idee om geld in te zamelen via een sportieve uitdaging. De trainingen en de uiteindelijke beklimmingen bij het eerste SBVA-project in de Vogezen waren zo’n mooie ervaringen dat de keuze om deel te nemen aan deze nieuwe eenwieleruitdaging snel was gemaakt. En wat voor een uitdaging! Ralph wil de trajecten van vrijdag, zaterdag en zondag volledig uitfietsen. Met als apotheose natuurlijk de aankomst in De Haan. 

Voor onze spotifylijst kiest Ralph voor ‘Don’t stop me now’ van Queen. 

Jurgen Leroy

Sinds 2 jaar woont Jurgen terug met zijn vrouw en 2 tienerdochters in Bever. Noem het gerust een “eenwielerfamilie” want iedereen in het gezin kan eenwieleren!
Door een blessure moest hij in 2018 noodgedwongen stoppen met badmintonnen. Nieuwe uitdagingen vond hij in het mountainbike en, jawel, het eenwieleren. In oktober van dat jaar zag hij immers de oproep van het eerste eenwielerproject in de Vogezen. De trainingen, de aanloop, het project zelf en het leren kennen van nieuwe mensen was zo’n fantastisch ervaring dat hij nooit heeft getwijfeld om nu ook deel te nemen. Ondertussen is het eenwieleren een volwaardige en mooie afwisseling naast het rijden op de mountain-, gravel en wegfiets.
Zijn doel? Nog meer geld inzamelen dan vorige keer.
Jurgen heeft zich ingeschreven voor de 5 ritten!
Veel succes Jurgen!

Tuur Vanaudenhove – Herfelingen

“Ik ben Tuur Vanaudenhove 24 jaar en zoon van. Je moet dus ook niet ver zoeken van wie ik de eenwielermicrobe heb doorgekregen. Ikzelf ben misschien iets minder zot van vele uitdagingen, maar na het project in 2019 kon ik voor dit project geen “nee” zeggen. De voldoening na dit project en de sfeer tussen de deelnemers was geweldig en daarom wil ik ook dit UNIeke project niet missen! 

Ik zal deelnemen aan 2 ritten, de rit naar Herne en de rit naar De Haan. 

Mijn favoriete nummer om op te trainen is Eye of the Tiger.”


Veel succes Tuur!

Team AZ Sint-Maria Halle

Maarten, Katrien, Laura, Sally & Carmen

Dit team is ontstaan vanuit het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle.

De eerste die getriggerd werd om mee te doen, was Maarten. Nadat hij foto’s had gezien van de vorige editie in de Vogezen was hij onmiddellijk enthousiast om aan dit nieuwe project deel te nemen. Maarten heeft al een dodentocht en meerdere marathons op zijn palmares staan en deze uitdaging past perfect in het rijtje. 

Met zijn enthousiasme wist hij ook Katrien en Laura te motiveren. Na veel zweten, vallen en opstaan, eenwieleren ze nu alle drie vlotjes rond. Samen met Sally en Carmen – die hun zullen begeleiden met de fiets – zijn ze klaar voor de 5 etappes!

Bovendien zetten ze als collega’s van Liesbeth zeker graag hun schouders onder deze actie.

Als liedje kiezen ze voor ‘Move Bitch’ van Ludacris. Toen Maarten in het begin nog niet de beste controle had over zijn eenwieler durfde hij hiervan wel eens het refrein zingen????

Veel succes!

Team Helge en Bjorn (Vollezele)

Helge Dehandschutter en ikzelf, Bjorn Decat vormen samen een team. We zullen samen, afwisselend op de eenwieler en op de gewone fiets, etappes 1, 3, 4 en 5 rijden. Het “leren” eenwieleren verliep niet altijd even vlot, maar ondertussen zijn we klaar voor deze 4 etappes! We kunnen stellen dat het aangename gezelschap tijdens de trainingssessies (en misschien ook de jenevertjes achteraf) ons heeft doen volharden ????.

Hoe we bij het project zijn terechtgekomen?

– In elke familie heb je wel een nonkel of neef waarbij je de bedenking maakt, kan die nu niet is “gewoon” doen? Bij de familie Vierendeels is dat de Fanne! En toch, net dat enthousiasme was een eerste reden om ons over de streep te trekken!
– Een tweede reden is dat we zo als koppel een uitdaging kunnen aangaan! Samen gestart vanaf nul om op één wiel te eindigen aan de zee 🙂
– Maar de laatste reden, en ook de voornaamste reden zijn Thierry en Liesbeth.
Fijne vrienden die we graag een hart onder de riem steken, en dan nemen we de zere poep er met plezier bij!
Niemand verdient deze vreselijke ziekte en we hopen dat het enthousiasme van alle kandidaten samen andere mensen voldoende duiten in het zakje doet steken, zodat we kunnen bijdragen in het verdere onderzoek en de behandeling van mucoviscidose.

Als ideale eenwielernummers kiezen we voor:

  • Pump it up – Danzel
  • The Dirthy Glass – Dropkick Murphy’s

Veel succes!

Wil jij Helge en Bjorn en onze actie UNIcycling 2.0 mee ondersteunen door een donatie te doen via onderstaande link? 

1700 kilometer voor adem – Muco

Check ook onze website: https://samenbewegenvooradem.be/unicycling-2-0/ 

Marijn & Flore – Bever

“Wij zijn Marijn en Flore, vader en dochter.

De diagnose van muco bij Fenna was een donderslag bij heldere hemel voor het hele gezin. De golf van onwetendheid, schok en paniek die dit teweegbracht raakte ons heel hard als vrienden van Thierry en Liesbeth.

Als gezonde mensen hebben we dikwijls duizend wensen, zieke mensen hebben meestal maar 1 wens. Alles wat we kunnen doen om de wens van Fenna, Thierry, Liesbeth & Ina te helpen vervullen zullen we dan ook doen!

We zullen deelnemen aan etappe 3,4 en 5 en graag gezamenlijk 30 km per traject afleggen.

Het eenwieleren begint aardig te lukken maar vergt een enorme concentratie…
Door een val ben ik enige tijd ‘out’ geweest maar nu is het volle bak vooruit tot in De Haan!”

Veel succes aan Marijn & Flore ! 


Wil jij Marijn & Flore én UNIcycling 2.0 mee ondersteunen door een donatie te doen?
Klik dan op https://act.muco.be/nl-NL/project/unicycling-2-0?tab=overview

Check ook onze website: https://samenbewegenvooradem.be/unicycling-2-0/

Kim, Fiona, Siebe en Noa (Herne)

Naast het corona-virus bestaat er ook zoiets als een eenwieler-virus. Het begint bij één gezinslid en breidt zich zo verder uit naar de rest van het gezin.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn Kim, Fiona, Siebe en Noa. Kim was patiënt 0 in hun gezin en nam reeds deel aan het project in de Vogezen. Zijn enthousiasme werkte heel besmettelijk (????) en zo geschiedde: Fiona, Siebe en Noa ruilden het label van “toeschouwer” in voor dat van “deelnemer”. Het groepsgevoel, de babbels en…de jenevertjes (enkel voor de ouders dan toch) gaven hen voldoende energie om steeds door te zetten.

Dat maakt dat ze de etappes 1, 3 en 5 zullen rijden, klaar om andere mensen aan te steken met het donatie- en supporter-virus ????

Kim: “We nemen natuurlijk ook deel om Thierry en Liesbeth te steunen. We weten dat alle centjes die we inzamelen, zullen dienen voor verdere onderzoeken naar mucoviscidose, zodat er hopelijk ooit een genezing mag zijn voor alle Fenna’s.”

Fiona: “De zelfgemaakte bekers en potjes leverden €275 op! Het was hartverwarmend om te zien hoe snel ze verkocht waren.”

Favoriete nummers om op te trainen: “Forever Young” van Alphaville voor Kim en Siebe, Noa en Fiona kiezen voor Belly Dancer van Imanbek & BYOR. 

Veel succes!

Wil jij Kim, Fiona, Siebe en Noa én zo ook onze actie UNIcycling 2.0 mee ondersteunen door een donatie te doen via onderstaande link?
1700 kilometer voor adem – Muco

Check ook onze website: https://samenbewegenvooradem.be/unicycling-2-0/ 

Katrien, Bert, Warre en Seppe (Herne)

Jong geleerd is oud gedaan, luidt het spreekwoord. Bij ons was het eerder: jong leert oud hoe het moet gedaan worden.  Zo waren onze zonen, Seppe en Warre, reeds in 2018, in een mum van tijd volwaardige eenwielers. In 2019 nam mijn man, Bert Luchtens, deel aan Climbing for Life in de Vogezen. Als fervent wielrenner verkoos hij echter wel een koersfiets boven een éénwieler om de strijd tegen muco te ondersteunen. De groepssfeer en de wilskracht, samen voor 1 doel, deed mijn hart smelten.

Nu is het tijd om mijn steentje, voor “Samen Bewegen voor Adem”, bij te dragen. Ik wou en zou éénwieleren, voor de strijd tegen muco! Na veel vallen en opstaan, ben ik klaar om samen met Warre en Seppe etappes 1, 3 en 5 te rijden.

Krewinkel – De Haan, laat dat wiel maar draaien!

Sponsor jij onze kilometers mee (1 km =  € 2,5)? Klik dan even op deze link: https://act.muco.be/nl-NL/project/1700-kilometer-voor-adem?tab=overview

Ideale eenwielerliedjes: Katrien: Heist aan zee van Bart Peeters – Warre: Redbone van Childisch Gambino – Seppe: Montero van Lil Nas X

Veel succes!

Check ook de website: https://samenbewegenvooradem.be/unicycling-2-0/ 

 

Julie & Jolien – Limburg

“We leerden elkaar kennen tijdens de circuslessen bij Circus Paljasso. Hier beoefenden we een aantal jaren onze hobby. Toen we van de middelbare school afstudeerden werd het moeilijk om school met hobby’s te combineren. Doch gaan we nog elk jaar naar de jaarlijkse eenwielerconventie. Daar hebben we dit jaar het mooie initiatief ‘UNIcycling 2.0’ van Samen Bewegen Voor Adem leren kennen. Toen Thierry en Stefaan het idee kwamen voorstellen hier op de eenwielerconventie keken we naar elkaar en wisten we meteen dat we deze 5-daagse uitdaging wilden aangaan. 

Wij zullen dan ook de 5 volle dagen allebei meefietsen en hebben er superveel zin in!

Het liedje dat wij verkiezen is I’m still standing van Elton John.”

Wil jij Julie & Jolien én UNIcycling 2.0 mee ondersteunen door een donatie te doen?
Klik dan op https://act.muco.be/nl-NL/project/unicycling-2-0?tab=overview

Veel succes !

PS.: Check ook even onze website: https://samenbewegenvooradem.be/unicycling-2-0/

Stefaan (Vollezele)

“Ik ben al altijd te vinden geweest voor een (sportieve) uitdaging. Op een mooie dag tijdens de eerste lockdown stonden we met ons fiets aan de overweg in Herne naast Stefan met zijn speciale fiets. Toen hij met zijn gekende enthousiasme vertelde over het éénwieleren was ik meteen geïnteresseerd. De eerstvolgende initiatie zat ik op een éénwieler. 

Het project van Samen Bewegen Voor Adem is voor mij extra bijzonder. Eén van mijn beste vrienden heeft muco. Dus ik besef hoe belangrijk het is dat onderzoek naar de ziekte en nieuwe behandelingen mogelijk blijft. Dus ik éénwieler voor alle muco patiënten, maar toch ook in het bijzonder voor Wim.

Ik ga de 5 ritten doen, en zal daarbij begeleid worden door mijn vrouw Cindy en zoon Mathieu op de fiets. Team Saeys is er klaar voor!”

Veel succes!

Wil jij Stefaan én zo ook onze actie UNIcycling 2.0 mee ondersteunen door een donatie te doen via onderstaande link?
1700 kilometer voor adem – Muco

Check zeker ook even onze website: https://samenbewegenvooradem.be/unicycling-2-0/